Informatii utile pentru parinti

 

Pentru copilul dumneavoastra „dintisorii de lapte” sunt la fel de importanti cum sunt pentru adulti dintii definitivi

dintisor Cu ajutorul lor mesteca bine alimentele, nu se plange de dureri de burtica si zambeste curajos spre colegii de gradinita fara sa-i fie teama ca va fi evitat in timpul jocului de ceilalti copii sau mai rau, criticat ca are „dintii negri si urati !”.


Ceea ce multi parinti nu stiu este ca infectiile de pe radacinile „dintilor de lapte” ( cunoscute ca mici abcese pe gingii care se sparg la periaj cu eliminarea unor mici cantitati de puroi ) pot afecta mugurii dintilor definitivi care stau ”nevazuti ” in os si duc la aparitia fie a defectelor de structura pe suprafata acestora [ pete ‚ santuri, gropite] fie, in cazuri mai grave, eliminarea in totalitate a dintelui permanent cu pierderea lui definitiva !


 

De aceea , chiar si ”dintisorii de lapte” , merita si trebuie sa fie tratati!


Printr-un control la ficare 6 luni, copilul dumneavoastra se va familiariza cu medicul, cu zgomotul specific aparaturii stomatologice si va beneficia de periaje profesionale cu paste aromate cu fluor.
La randul lor,parintii pot ajuta medicul stomatolog incercand sa-l prezinte ca pe un viitor prieten si folosirea anesteziei ca pe o recompensa si un ajutor in disparitia durerii dentare.
Puteti spune: „ Daca esti cuminte, doctorul iti va face o injectie ca sa nu simti nimic!”
Este gresit sa spunem copilului:”Daca nu asculti, mergem la dentist sa-ti faca o injectie!”
Este dovedit faptul ca un copil speriat de tot ce inseamna un cabinet stomatologic [ aparatura,personal, instrumentar] va deveni un adult neglijent, cu mari probleme legate atat de structura dintilor cat si de functiile lor:

  • masticatie -> probleme digestive
  • fizionomie -> aspect neplacut
  • fonatie -> vorbire defectuoasa

Doar printr-un efort comun medic-parinti cei mici nu vor cunoaste spaima de dentist si mai ales nu va vor rupe inima plangand noaptea din cauza vreunui dintisor.


 

spacer.png, 0 kB
Copyright 2012 Dintisorul Vesel - Cabinet Stomatologic
Developed by Ro-Media Design

spacer.png, 0 kB
This is a test